Despre

Povestea noastră

Poveste de dragoste și pasiune pentru vin începută în 2014

Gogu Winery este o poveste de dragoste si pasiune pentru vin care a inceput in anul 2014, cind fondatorul si vinificatorul, Ilie Gogu, a decis sa experimenteze in domeniul vinificatiei de casa dupa ce a absolvit Universitatea Tehnica din Moldova ca inginer tehnolog in vinificatie. Situata in Causeni, vinaria de acasa s-a nascut din echipamentul simplu pentru amatori si din dorinta de a crea vinuri de calitate care sa puna accent pe particularitatile terroirului local.  In 2011 Gogu Winery devine oficial mic producator de vinuri inregistrat, iar intreprinderea incepe modernizarea echipamentului. Primele vinuri produse la nivel profesional au aparut pe rafturi in 2014 si au atras rapid atentia iubitorilor de vinuri. Ulterior au fost cistigate medalii de aur si argint la diferite competitii internationale prestigioase precum Berliner Wine Trophy, Asian Wine Trophy, Mundus Vini, International Wine Contest Bucharest si altele.

Cuvee Rouge 2020 - Gogu Winery

Despre
noi

In 2017, alaturi de sectia de producere situata chiar in curtea casei familiei Gogu, a fost construita si o sala de degustare, unde primim vizitatori si le punem la dispozitie gama noastra de vinuri spre degustare in combinatie cu bucataria traditionala.

Podgoriile Gogu Winery sunt situate in raionul Causeni aproape de vinaria propriu-zisa, care se afla la aproximativ 75 km de Chisinau. Din punct de vedere geografic, aceasta zona face parte din regiunea Stefan Voda , care cuprinde vinificatorii din sud-estul Moldovei. Combinatia dintre un numar mare de zile insorite si relieful deluros creeaza un terroir unic, care influenteaza caracterul practic oricarui soi de struguri cultivat in aceasta regiune.